КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЖури

Марион Лен

Чуждестранната дама, която ще се включи в Международното жури на 14-ия София Филм Фест, е френската актриса, сценарист и режисьор - Марион Лен. Тя дебютира в киното като актриса в началото на 90-те години на миналия век и днес има в кариерата си над 13 филма и телевизионни сериали. Едно от най-звездните участия на Марион Лен е в “Merci la vie” (1991) на режисьора Бертран Блие, където й партнират Шарлот Генсбур и Жерар Депардийо, телевизионният филм “Les Merisiers” (1992) с участието на Ани Жирардо и “Je suis ton châtiment” (1996) с участието на Дени Подалидес и Ян Кунен.
 
Като режисьор Марион Лен е автор на два късометражни филма – “Hôtel des Acacias” (2003) и “Derrière la porte” (1999), след което снима и пълнометражния си игрален дебют „Чисто сърце”, екранизация по едноименната новела на Гюстав Флобер, публикувана 20 години след излизането на известния му роман „Мадам Бовари” (1857). През 2008 г. „Чисто сърце” е удостоен с наградата СИГНИС на фестивала в Мар де ла Плата, в Аржентина.

Пиер-Анри Дело

Председател на журито

Теодора Духовникова

Дрор Захави

Андраш Мухи

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney