КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЖури

Теодора Духовникова

В журито на 14-ия София Филм Фест е и Теодора Духовникова - едно от най-чаровните лица на българската театрална и кино сцена. Завършва НАТФИЗ през 2001 г. в класа на проф. Снежина Танковска. Кариерата на Теодора Духовникова, която днес е щастлива майка на две деца, започва с трупата на театър „София”, където играе от дипломирането си до 2003 г. Едни от най-успешните й роли от този период са Поли Пийчъм от „Просешка опера”, госпожица Д'Олбак от „Развратникът” от Ерик Емануел Шмит, Лора от „Любовни булеварди” по Стефан Цанев. През 2004 г. русокосата актриса е поканена да се присъедини към трупата на Народния театър “Иван Вазов”. Сред най-известните й сценични превъплъщения там са Саломе в „Саломе” по Оскар Уайлд с режисьор Стоян Радев,  Люсинда в „Лекар по неволя” от Молиер с режисьор Мариус Куркински, Магдалена в „Домът на Бернарда Алба” по Лорка с режисьор Възкресия Вихърова, както и ролите на доня Ана и доня Елвира от „Дон Жуан” на Молиер с режисьор Александър Морфов.
 
През 2005 г. Теодора Духовников се снима във филма „Леден сън” на режисьора Иван Георгиев Гец, следват участията й в „Ханибал” (2006) на Едуард Базалгет и в „Размени" (2007) на Джим Лофтъс. През 2008 г. Зорница София избира Теодора за главната роля във филма си „Прогноза”, който излезе на екран през 2009 г. За участието си в „Прогноза” Теодора Духовникова бе номинирана за най-добра главна женска роля на Годишните награди за филмово изкуство. Младата актриса има участия и на територията на телевизията в продукции на RAI, BBC и други.

Пиер-Анри Дело

Председател на журито

Марион Лен

Дрор Захави

Андраш Мухи

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney