КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЖури

Андраш Мухи

Андраш Мухи е унгарски продуцент, роден в  Будапеща през 1956 г. През 1999 г. Мухи създава продуцентската компания “Inforg Studio”. През последните 10 години тя е продуцирала 17 игрални, 80 късометражни и около 70 документални филма. Голяма част от тези продукции са удостоени с награди на различни международни фестивали. „Бахтало (Късмет!)” беше в миналогодишната конкурсна програма на 13-ия София Филм Фест и спечели наградата на „Европа Синемас” в Карлови Вари. Филмът му “Dealer” (2003) е удостоен с над 10 отличия, между които наградите на ФИПРЕССИ от Монтевидео и Мар де ла Плата и признанието на читателите на „Берлинер цайтунг” от секцията „Фокус” на Берлинале. На “Milky Way” (2007) беше присъден „Златен леопард” на фестивала в Локарно. Мухи е копродуцент на филма “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, носител на над 25 международни награди и номиниран сред 9-те претенденти за чуждоезичен Оскар.
Андраш Мухи е носител на наградата за най-добър продуцент от 34-тата и 36-тата Унгарска филмова седмица (2003 и 2005 г.). През 2005 г. той получава и наградата на името на Бела Балаш – най-престижното признание за унгарски творец. Мухи е член на Европейската филмова академия.

Пиер-Анри Дело

Председател на журито

Марион Лен

Теодора Духовникова

Дрор Захави

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney