КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЛОВЕН ПАРК / ЛОВЕН ПАРК

България, 2009, 75 мин
Премиера за България, игрален, цветен

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 10Оператори - Антон Бакарски и Георги Челебиев
В ролите - Елена Димитрова, Христо Петков
Продуценти - Светла Цоцоркова и Надежда Косева

Продукция - Front Film/Chuchkov Brothers
Контакт - Front Film

Филмът е личен разказ за нашето съвремие чрез една съвсем обикновена история. Всяка среща между човешките същества може да ги промени, да провокира размисъл, да подейства като лек против вечната несигурност, присъща на всеки от нас. Неда и Андрей случайно се запознават в града, прекосяват го надлъж и нашир. Отчуждението намира нежността, преоткриването на себе си е възможно единствено чрез срещата с другия. Мястото на тази среща са улиците на големия град.

Любопитна подробност, свързана със създаването на Ловен парк – филмът е направен с „джобни пари” и с безкористния труд на малкия му екип! Той е истински образец за жизнеността на т.нар. „No Budget Film”. Буквално всяка стъпка по развитието на сценария е съобразявана със стремежа нищо да не струва пари. Това гарантира и така жадуваната, изключително важна свобода, тъй като се заобикаля „тежката машина” на кинопроизводството у нас. По думите на режисьора „този тип кино е съвсем отделен жанр, опит да се разказва по прост начин с една камера и двама души пред нея, без фокуси и стилистична еквилибристика”.

Любомир Младенов

Роден в Свищов през 1972. През 1990 г. е приет в класа на проф. Георги Дюлгеров, специалност кинорежисура в НАТФИЗ. В този период заснема четири късометражни филма, които участват на фестивалите в Мюнхен, Дьор, Котбус, Анжер, Клермон-Феран, Киев. Бил е сценограф в театъра, режисьор и оператор в телевизията и автор на музикални клипове. Режисьор е на поредица документални филм-портрети "Един ден на...". Късометражният му филм 34 е удостоен с наградата за най-добър балкански филм на първото издание на фестивала ФИЛМИНИ.ФИЛМОГРАФИЯ

1998 Соло (Solo) – къс.
2002 Въпрос или желание (Question or wish) – къс.
2004 Черни бегълци (Black fugitives) – къс.        
2006 34 (34) – къс.
2007 Картинг (Carting) – къс.
2009 Ловен парк (Hunting Park)

Програма


06.03.2010

Френски културен институт - 16:00;

10.03.2010

Френски културен институт - 17:30;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney