КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отПРОГНОЗА / ПРОГНОЗА

България, 2009, 97 мин
Премиера за България, игрален, цветен
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Режисьор - Зорница София
Сценарий - Зорница София
Оператор - Крум Родригес
Музика - Румен Тосков
В ролите - Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Асен Блатечки, Деян Славчев – Део, Стефан Щерев
Продуценти - Мила Кирова, Николай Киров и Зорница София

Продукция - Bulgar Beats
Контакт - Bulgar Beats

Маргарита, която е на стаж в Лондон, напуска известния репортер Марко Матанич и се присъединява към брат си и приятелите му от България, Сърбия и Македония, които отиват да карат уиндсърф на турски остров. Всичко започва като една ваканция, но неочаквано вятърът спира. Мъжете, които не могат да се отдадат на любимото си занимание, започват да се карат с обичайните балкански националистически клишета. Марко, който иска да се докаже пред Маргарита като професионалист, ги снима и прави манипулативен репортаж. Водещите световни медии излъчват репортажа и това поражда напрежение между Балканските страни. Междувременно приятелите започват да „сторят граници” между палатките си, а Маргарита изчезва в открито море… Какво става на Балканите, когато прогнозата не се сбъдва?

Зорница София

Зорница София е магистър по изящни изкуства от Художествената академия в София и е специализирала в Училището по визуални изкуства в Ню Йорк и в Американския университет във Вашингтон. В продължение на 4 години е арт директор в рекламни агенции и има над 60 изложби и фестивални участия по цял свят, предимно с видео арт, инсталации и пърформанси, преди да започне да се занимава с кино. Първият филм на Зорница София като сценарист, режисьор и продуцент Мила от Марс е обявен за „мечтаното начало на новото независимо българско кино” и е дебют на почти всички от екипа със средна възраст от 27 години. Той печели 15 награди, включително 3 за най-добър филм и е българското предложение за „Оскар” ’05.     ФИЛМОГРАФИЯ

2004 Мила от Марс (Mila From Mars)
2005 Смъртта и целият път обратно (Death and All the Way Back)
2007 Модус вивенди (Modus Vivendi)
2008 Прогноза (Forecast)

Купи билети

Програма


11.03.2010

Люмиер - 14:00;

06.03.2010

Френски културен институт - 18:00;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney