КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЗАЕК ПО БЕРЛИНСКИ / KRÒLIK PO BERLINSKU

Полша-Германия, 2009, 50 мин
Премиера за България, игрален, цветен

Оценете филма: Гласувай

Режисьор - Бартош Конопка
Сценарий - Бартош Конопка, Матеуш Ромашкан, Пьотр Рословски, Анна Видра
Оператор - Пьотр Рословски
Монтаж - Матеуш Ромашкан
Продуцент - Анна Видра

Продукция - MS Films
Световен разпространител - Deckert Distribution Gmbh

Награди и номинации

„Хот Докс”, Торонто ’09 – най-добър среднодълъг документален филм; „Планет док ревю”, Варшава ’09 – най-добър среднодълъг документален филм; Краков ’09 – най-добър продуцент; „Oскар” ’09 – номинация за късометражен филм


Филмът разказва непознатата история на дивите зайци, които са населявали територията около Берлинската стена. В продължение на 28 години „мъртвата зона” представлява техният спокоен дом – място, обрасло с трева, но без всякакви хищници, а на всичкото отгоре и войниците, охраняващи стената, се грижат хората да не ги обезпокояват. Зайците живеят затворено, но щастливо. Когато популацията им започва да наброява няколко хиляди, войниците започват да ги преместват по други места. Но така и не успяват да прочистят зоната изцяло и зайците продължават да я населяват. За тяхно нещастие обаче един ден стената е съборена и те трябва да напуснат удобната си екосистема. Те мигрират към Западен Берлин, където се разпръскват в няколко колонии. И все още се учат как да оцеляват в Свободния свят, подобно на останалите жители на Източна Европа.     


Бартош Конопка

Програма


10.03.2010

Френски културен институт - 21:00;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ДОВИЖДАНЕ, КАК СТЕ?

Сърбия, 2009, 60 мин
Премиера за България, документален, цветен


ЖЕНАТА С ПЕТТЕ СЛОНА

Швейцария-Германия, 2009, 93 мин
Премиера за България, документален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney