КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отРОДНИНИ / РОДНИНИ

България, 2009, 78 мин
Премиера за България, документален, цветен

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 6.63Сценарий - Нери Терзиева и Иглика Трифонова
Оператор - Рали Ралчев
Монтаж - Йорданка Бъчварова
Продуценти - Галина Тонева и Кирил Кирилов

Продукция - Gala Film
Контакт - Gala Film

Да засадиш картофи, да се грижиш за тях, докато растат, цъфтят, връзват и после да ги обереш… Това се случва всяка година, а междувременно тече и животът на едно семейство. Роднините се опитват да живеят в мир със себе си и вярата си, да се обичат, да си прощават и дори да летят. Такъв е животът във фамилията Чападжиеви – и в България, и отвъд океана.

Иглика Трифонова

Българска режисьорка, родена през 1957 г. в София. Завършва кинорежисура във ВИТИЗ (1982). За документалния си дебют Лето господне 1990-о печели “Prix Futura” в Берлин. Носител на “Златна роза” за документалния си филм Разкази за убийства. Този филм изиграва съществена роля в дебатите срещу смъртното наказание през 90-те години. Игралният й дебют Писмо до Америка (2001) печели 9 национални награди и е избран за българското предложение за номинация за “Оскар”. Показан на над 45 фестивала, той печели Наградата на ФИПРЕССИ в Киев и Специална награда на журито в Истанбул. Вторият й игрален филм Разследване печели 16 национални награди, сред които Специалната награда на журито и Наградата на критиката във Варна ’06. Сред международните награди на филма са за най-добър филм в Котбус и за най-добър балкански и най-добър български филм на София Филм Фест.

Програма


10.03.2010

Френски културен институт - 19:00;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ДОВИЖДАНЕ, КАК СТЕ?

Сърбия, 2009, 60 мин
Премиера за България, документален, цветен


ЖЕНАТА С ПЕТТЕ СЛОНА

Швейцария-Германия, 2009, 93 мин
Премиера за България, документален, цветен


ЗАЕК ПО БЕРЛИНСКИ

Полша-Германия, 2009, 50 мин
Премиера за България, игрален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney