КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отЧАКАЙ МЕ, НЯМА ДА ДОЙДА / ČEKAJ ME, JA SIGURNO NEČU DOČI

Сърбия, 2009, 110 мин
Премиера за България, игрален, цветен
alt
alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8.75Оператор - Душан Йоксимович
Музика - Влада Дивлян
В ролите - Милош Самолов, Гордан Кичич, Милица Михайлович, Петар Божович, Люба Бандович, Миряна Каранович, Бранислав Трифунович

Продукция - Brigada
Контакт - Brigada

Награди и номинации

Нови Сад ’09 – Награда за сценарий


Това е история за маниите и несподелената любов.

Алек е отчаян, защото Теодора го е напуснала след тригодишна връзка. Той страда, тъгува, апатичен е, почти през цялото време говори за самоубийство и просто не иска да приеме, че отношенията им са приключили. Всеки ден се среща с приятеля си Бане и изпада в самосъжаление пред него. Въпреки съветите на Бане, Алек продължава да звъни на Теодора, която пък междувременно се е влюбила в Немяна. И колкото и уверена и непоколебима да е тя, когато види Алек, толкова мека и безпомощна е с Неманя. Проблемът е в това, че Неманя не е влюбен в нея, а в по-младата Марина. За съжаление обаче Марина не отговаря на чувствата му – тя силно е привлечена от „славянското отчаяние” на Алек. Тя не знае, че причината за „обаянието на отчаяния мъж” е катастрофата с Теодора и мисли, че Алек просто си е такъв по природа. Всеки един от героите дава мило и драго да е с този, който не отговаря на чувствата му. И всеки един от тях е твърд като скала към онзи, когото не обича, и мек като памук към този, когото иска да съблазни. Постепенно ставаме свидетели на зараждането на емоционална система от свързани решения, омагьосан любовен кръг, в който всеки копнее по някого, всеки измъчва останалите, а в центъра на всичко това е Бане, свидетелят на емоционалните възходи и падения. Той е собственик на кафето, в което всички се събират, за да споделят с него и да му се оплакват. А той, горкият, няма на кого да си излее душата. Познатият синдром на „най-добрия приятел” го унищожава. И докато всички преживяват по някакъв начин емоционалните си проблеми и провали, Бане затъва все по-дълбоко в депресията си.

Мирослав Момчилович

Сръбски сценарист и режисьор, роден в Белград през 1969 г. Завършва драматургия в Белградския факултет по драматични изкуства. Автор е на две поставени на сцената пиеси – „Белград на колене” и „Живот от начало”. Негов е сценарият за Когато порасна, ще стана кенгуру, който е сред фаворитите на публиката на София Филм Фест ’05 и е обявен за най-добър филм на фестивала в Мотовун. Момчилович е сценарист и режисьор и на Седем и половина, който има дълъг фестивален живот в Сърбия и по света – Сараево, Рейнданс, Солун и др.  
 
 
 

 

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 Седем и половина (Sedam i po) - къс.
2009 Чакай ме, няма да дойда (Čekaj me, ja sigurno neću doći)

Купи билети

Програма


09.03.2010

Дом на киното - 13:30, 18:30;

16.03.2010

Люмиер - 16:15;

15.03.2010

Euro Cinema - 19:45;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ЕДНА ВОЙНА

Русия, 2009, 85 мин
Премиера за България, игрален, цветен


ИЗТОЧНИ ПИЕСИ

България-Швеция, 2009, 89 мин
игрален, цветен


ИСТИНСКИ ЖИВОТ

Франция, 2009, 100 мин
Премиера за България, игрален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney