КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отСАМИЯТ ТРОЦКИ / THE TROTSKY

Канада, 2009, 113 мин
Премиера за България, игрален, цветен
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Режисьор - Джейкъб Тиърни
Сценарий - Джейкъб Тиърни
Оператор - Ги Дюфо
Музика - Malajube
В ролите - Джей Барушел, Женевиев Бюжолд, Ан-Мари Кадьо, Колм Фиоре, Емили Хемпшир, Сол Рубинек, Домини Блайт
Продуцент - Кевин Тиърни

Продукция - Park Ex Pictures
Контакт - Park Ex Pictures

Награди и номинации

Токио ’09 – Наградата на публиката


Забавният филм на Джейкъб Тиърни Самият Троцки ни среща с преждевременно развития тийнейджър от Монрел Леон Бронстайн (феноменалния Джей Барушел в звездно изпълнение), който пламенно вярва, че в него се е преродил руският революционер Лев Троцки. Той е решен да копира всеки аспект от живота на Троцки, включително поне два пъти да бъде изпратен в изгнание и да бъде убит заради възгледите си. Но най-спешните му задачи са да открие своя Ленин и да си намери по-възрастна от него жена за съпруга, която по възможност да се казва Александра.

Когато Леон се опитва да създаде работнически синдикат във фабриката на баща си след по-малко от 24 часа работа в нея, той е наказан като е лишен от таксата за тузарското частно училище, в което учи. Това го принуждава да се запише в държавно училище, където революционният му план веднага е поставен на проверка със запознанството му със свадливия и авторитарен директор Бъркоф (Колм Фиоре) и неговата сянка г-жа Дейвис (Домини Блайт). Дали учениците, които Леон отчаяно се опитва да организира, се тревожат за съдбата си, или, както Бъркоф твърди, са напълно апатични?

Леон вероятно е най-интригуващото създание в най-новото английско-канадско кино и представлява смесица от две части Лойд Доблър от Кажи нещо и три части от догматиците-доброволци от Земя и свобода на Кен Лоуч. Барушел, чиито предишни участия в киното включват Тропическа буря и Момиче за милиони, играе Леон с подходящa смес от истерия и младежки гняв. Една от най-привлекателните страни на филма е, че той е неподправено канадски и е зареден със специфични, закачливо смешни културни препратки като гегове за разделението на двата езика, френски и английски, в Монреал или за предците на телевизионния водещ и син на бивш канадски премиер Бен Мълруни. Самият Троцки е вдъхновено забавление, но заедно с това задава сериозни въпроси като този доколко сме отдадени на идеалите си. Във филма смехът е революционен.

Стийв Грейвсток

Джейкъб Тиърни

Джейкъб Тиърни е роден в Монреал, Канада, на 26.09.1979 г. Той започва професионалната си кариера като актьор на 6-годишна възраст и има многобройни участия в киното и телевизията, сред които Джош и С.А.М (1993), Неоновата Библия (1995), Това е баща ми (1998), Прегази ме (2007) и др. Самият Троцки e вторият му игрален филм като режисьор.  

 

 

 

ФИЛМОГРАФИЯ

2002 Татко (Dad) – къс.
2003 Туист (Twist)
2009 Самият Троцки (The Trotsky)

Купи билети

Програма


11.03.2010

Дом на киното - 13:30;

10.03.2010

Дом на киното - 18:30;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


АННА КАРЕНИНА

Русия, 2009, 142 мин
Премиера за България, игрален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney