КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отИСТИНСКИ ЖИВОТ / AU VOLEUR

Франция, 2009, 100 мин
Премиера за България, игрален, цветен
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Режисьор - Сара Леонор
Сценарий - Сара Леонор, Еманюел Жакоб
Оператор - Лоран Деме
Музика - Франк Бове
В ролите - Гийом Депардийо, Флоранс Лоаре, Жак Ноло, Бенжамен Вангермее, Рабах Наит Уфела
Продуценти - Летисия Февр, Мишел Клайн

Продукция - Les Films Hatari/Le Studio Orlando
Световен разпространител - EastWest Filmdistribution GmbH

Награди и номинации

Локарно ’09 – Конкурс


Изабел преподава немски език в градска гимназия. Тя работи по заместване и затова ходи там, където имат такава нужда от нея. Бруно е дребен измамник – краде коли, влиза с взлом в апартаменти. Сивото ежедневие и на двамата е прекъснато от кола, която блъска Изабел пред кафенето, в което Бруно похапва сандвич. Той се втурва към нея, но докато се приближава, се чуди дали да ù помогне или да открадне часовника ù. В момента, в който посяга към китката ù, тя идва в съзнание. Между двамата припламва искра. Скоро те се влюбват и започват да вярват, че могат да бъдат щастливи заедно. Бруно обаче не си представя да заживее като всички останали и затова продължава с малките си нелегални дела. Един ден обаче след досаден гаф на неопитен негов помощник дългата ръка на закона се протяга към него. Изабел и Бруно бягат заедно и се озовават в гората. Навлизайки все по-навътре в нея, те наемат лодка и се понасят по течението на реката. Двамата навлизат в съвсем различен свят – далеч от полицията, закона и железните решетки на затвора те се отдават изцяло на чувствата си един към друг, сякаш са попаднали на място извън времето. Може ли този последен опит да се избегне насилието да доведе до друго, освен трагедия? Съсценаристката и режисьорка Сара Леонор развива характерите на Изабел и Бруно, като ги поставя между градската среда и природата – първата е естествената последица от обществото и миналото, а втората им позволява да се върнат назад към Рая.

Сара Леонор

Сара Леонор е родена през 1970 г. в Страсбург. Късометражните и документалните си филми снима под името Сара Пети. През 2002 г. филмът ù Земемер печели поощрителна награда от прес журито на Фестивала на късометражното кино Пантен.  

 

 

ФИЛМОГРАФИЯ

2002 Земемер (L'arpenteur) – къс.
2003 Езерото и реката (Le lac et la rivière)
2009 Истински живот (Au voleur)

Купи билети

Програма


10.03.2010

Дом на киното - 21:00;

12.03.2010

Дом на киното - 11:00;

13.03.2010

Френски културен институт - 18:30;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ЕДНА ВОЙНА

Русия, 2009, 85 мин
Премиера за България, игрален, цветен


ИЗТОЧНИ ПИЕСИ

България-Швеция, 2009, 89 мин
игрален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney