КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отВЯРВАМ В АНГЕЛИ / VJERUJEM U ANDJELE

Хърватскa, 2009, 101 мин
Премиера за България, игрален, цветен

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 4.5Режисьор - Никша Свиличич
Сценарий - Никша Свиличич
Оператор - Ненад Сувачаров
Музика - Едуард Ботич, Зоран Брайевич, Никша Свиличич
В ролите - Ведран Мликота, Долорес Ламбаша, Альоша Вучкович, Мария Кон, Миле Кекин
Продуцент - Никша Свиличич

Продукция - Proactiva/Master Film/Hrvatska Radiotelevizija (HRT)
Контакт - Proactiva

Награди и номинации

Пула ’09 – Наградата на публиката


Вярвам в ангели e средиземноморска романтична комедия, подобна на Mediterraneo и Амаркорд, заредена обаче с типичен чешки хумор. Освен основния сюжет ще видите събития и образи, които могат да бъдат открити само на остров насред морето. И като добавите към това невъзможността да се използват мобилни телефони (заради силното магнитно поле на острова), на лице са всички предпоставки за един добър филм с вкус на слънце, море, сол и любов.

Пощаджията Шиме (Ведран Мликота) е един от любимците на малкото островно градче. Той е много интелигентен и хората го уважават, защото е невероятно добре запознат с местните събития. Той знае най-добре прогнозата за времето, откъде ще задуха вятърът и каква ще е неделната проповед в църквата. За съгражданите си Шиме е недосегаем гений, но за разлика от тях зрителите бързо откриват, че той е така добре осведомен, защото чете писмата, които разнася. Един ден в града пристига красивата Деа (Долорес Ламбаша) и мъжете започват да я ухажват със средиземноморска страст, защото тя е неустоимо привлекателна. Тя обаче крие в себе си някаква тайна и отблъсква всички опити да бъде съблазнена, дори тези на Шиме. По случайност Деа разкрива „хобито” на пощаджията, като в същото време започва да води усилена кореспонденция с мистериозната Клара. Шиме полека-лека успява да спечели новодошлата, като я ухажва с помощта на информацията, която извлича за нея от писмата ѝ.

Никша Свиличич

Роден е на 13.11.1970 г., следва политология, философия и кино- и телевизионна режисура. Вярвам в ангели e първият му игрален филм като режисьор, сценарист, съавтор на музиката и актьор.

 

 

 

 

ФИЛМОГРАФИЯ

2009 Вярвам в ангели (Vjerujem u andjele)

Програма


12.03.2010

Одеон - 20:00;

13.03.2010

Euro Cinema - 19:00;

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ИЗТОК, ЗАПАД, ИЗТОК

Италия-Албания, 2009, 100 мин
Премиера за България, игрален, цветен


 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney