КАНДИДАТСТВАНЕ 2011
Вход за потребители
Акредитиран отМЛАДОТО ЕВРОПЕЙСКО И СВЕТОВНО КИНО СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕМИЕРИ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2010

Сред номинираните за чуждоезичен „Оскар” в очакване наградите в началото на март, филмът Аджами на режисьорите Скандар Копти и Ярон Шани разглежда смесената религиозна общност на християни и мюсюлмани в Тел Авив, носеща същото име – Аджами. Филмът, който вече е обявен за събитие, разказва пет истории на представители на тази група. До момента продукцията е носител на „Златна камера” от фестивала в Кан 2009 и има номинация за европейско откритие на годината на Европейските филмови награди 2009. Още с излизането си Аджами взе наградата на израелската филмова академия, а в Солун – големите отличия „Златен Александър”, наградите на публиката и за сценарий (поделена с Медал за храброст).

Изненадващото е, че това е първа изява за двамата режисьори, които са и автори на сценария. Филмът е разделен на глави, в които има различни главни действащи лица, които преминават от една история в друга и по този начин създават вътрешната структура на сюжета. Така Аджами само на пръв поглед изглежда повлиян от Тарантино, но подхожда към историята по оригинален и дълбок начин. Филмът се представя за първи път на София Филм Фест 2010 и ще продължи тенденцията за представяне на възхода на новото кино от Израел.

Аз убих майка си е първи голям успех за родения през 1989 г. в Квебек режисьор и сценарист Ксавие Долан. Този почти автобиографичен филм, за развиващия се и добиващ пълни очертания конфликт между хомосексуален син и неговата майка, ни вмъква в сложното противоречие между догми и свобода. В серия от истерични сражения между двамата се изгражда образа на една особена история за афект – едновременно възможен и невъзможен. Ксавие Долан се очертава като многообещаващ млад автор с ясно изразен кинематографичен почерк и забележителна визуална култура.
 
До този момент филмът е отличен на 18 фестивала през 2009 и 2010, сред които Банкок, Рейкявик, Стокхолм, Сао Паоло. През 2009 г. на фестивала в Кан Аз убих майка си получи престижните награди C.I.C.A.E. и SACD на „Петнайсетдневката на режисьорите”, а във Ванкувър 2009 – наградата за канадски игрален филм.

Война за опиум е четвъртият филм на родения през 1962 г. афганистански режисьор Сидик Бармак. През 2003 г. на цената на старо Волво и с 35 мм камера той снима Осама, а през 2004 следват Курбани и Хакестар-о-хак. Година по-късно режисьорът се заема да напише сценарий, който е в основата на  Война за опиум.

Отличен на фестивала в Рим през 2008 г. и номиниран за награда за чуждоезична лента на фестивала в Кан през същата година, филмът разказва за екипажа на катастрофирал в пустинята американски военен хеликоптер. Оцеляват двама войници – бял и цветнокож, които откриват афганско семейство, живеещо в изоставен руски танк. През тази особена призма е описана войната срещу талибаните и срещата с афганския опиум.

Град Паника е поредното доказателство за възхода на анимационното кино. Анимираните играчки на каубой, индианец и кон си имат сериозни проблеми. Каубоят и индианецът планират да зарадват коня с домашни фойерверки за рождения ден, но вместо това подпалват цялата къща. Филмът е пълнометражна версия на белгийски телевизионен сериал, създаден от двама автори, работещи от години в тандем.
 
Режисьорите-сценаристи Стефан Обие и Венсан Патар получиха през 2009 престижната награда на Каталунския международен филмов фестивал  за най-добър анимационен пълнометражен филм, а в Кан през същата година творбата им бе включена в официална селекция (извън конкурсната програма). Зрителите с удоволствие ще предприемат пътуване заедно с героите на филма до центъра на Земята, където съществува паралелно общество от ъгловати и безчестни същества. Очакват ги неочаквани приключения с главните герои на Град Паника.

Голямата награда „Златна кайсия” и наградата на екуменическото жури за филм в Ереван 2009, Европейски филмови награди 2009 – номинация за европейско откритие на годината, Висбаден 2009 – „Златна лилия” за най-добър филм, ФИПРЕССИ. Това са само част от наградите на  изключителната грузинска продукция Другият бряг на режисьора Георгий Овашвили.
 
Историята по сценарий на Овашвили и Рустам Ибрахимбеков разказва за майка и син, които бягайки от етническото прочистване в грузинския район на Абхазия, стигат до Ереван. След конфликт с майка си, момчето Тедо започва своето самотно пътуване обратно в търсене на баща си. Това е пълнометражният дебют на режисьора, който му донася осемнадесет награди и една номинация.

Роден в Кипър, но заминал още на 5 години за Финландия, Доме Карукоски твори изцяло в естетическите традиции на скандинавското кино. Забраненият плод е третият пълнометражен филм на финландския режисьор, в актива му са и няколко телевизионни изяви. Във филма за две момичета от една от най-консервативните финландски общности – Апостолическите лутерани, които предприемат пътуване сами до Хелзинки, няма нищо изкуствено. Камерата следи образите от близо, което дава особено усещане за тяхната „плътност” и релефност. Така прави зрителите напълно съпричастни на разказваната история. Филмът има три награди от фестивала във Фестроя.

Новото иранско кино е представено на София Филм Фест 2010 с творбата на Рамтин Лавафипур Запази спокойствие и брой до седем. Това е първият пълнометражен филм на родения през 1973 режисьор и вече му е донесъл две награди от фестивалите в Ротердам и Шанхай. Действието се развива на малък крайбрежен остров, където живеят 13 годишния Мото и баща му. И двамата се занимават с контрабанда – Мото пренася стоки, баща му – хора. Зрителите на София Филм Фест 2010 ще могат традиционно да се срещнат с новото и непознатото иранско кино, както и живота на хората в тази древна страна.

Кислород на Иван Вирипаев е познат на софийската публика още от 2003 г., под формата на театрална постановка на Галин Стоев на софийска сцена. Още тогава надеждите за таланта на Иван Вирипаев бяха големи. Радикален и в живота, и в писането си, младият руски автор реши да премине отвъд театъра. Кислород е животът на една любов между момиче и момче, разказан като градска приказка. С актьорите Каролина Грушка, Алексей Филимонов, Варвара Воецкова, режисьорът създава филм от нов тип, подобен на текстовете си, които бяха наречени „нов език в драмата”.

Кумбийска връзка е игрален дебют на мексиканския режисьор Рене Виляреал. Филмът разказва за страстите и дилемите на две момчета и едно момиче от Монтерей, чиито истории се заплитат в любовен триъгълник. Докато се заглежда по витрините, амбициозният млад режисьор Нето случайно среща красивата Кори и се влюбва в нея. Забелязва как тя и приятелят й Гуирипи задигат чифт кецове от магазин и я проследява до дома й. Обсебен от момичето, Нето започва да я дебне. Кори обаче вижда, че я следят и побягва. Нето я преследва, за да й върне едната изпусната обувка, накрая Кори го харесва и между тях започва любовна връзка. Но Гуирипи отвръща на удара. Музиката е най-важният спояващ елемент във филма, отличен с наградата за дебют в Санта Круз ’08, както и с наградата в програма „Перспективи” на кинофестивала в Москва ’08.

Анимационната научна фантастика Метропия на шведа Тарик Салех ни отвежда в близкото бъдеще. Там петролът е свършил, светът принадлежи на частни компании, които контролират всичко. Всички подземни железници в Европа са свързани помежду си в гигантско метро. Когато главният герой Роджър влиза в него, в главата му започват да звучат гласове. Един ден той чува непознат глас на мистериозната Нина с надеждата тя да му помогне да избяга от тревожната мрежа на метрото. Колкото по-далеч отиват двамата обаче, толкова по-дълбоко Роджър е въвлечен в тайна конспирация.

Метропия е с гласовете на Винсент Гало, Джулиет Луис, Удо Кир. При създаването на филма е използвана специална техника, така че трудно може да се разбере дали образите на героите са анимационни или компютърно-обработени истински човешки лица. За техни прототипи са избрани случайни граждани на шведската столица, а за фон – визуално обработени снимки на Стокхолм, Берлин, Париж и Копенхаген. Филмът е носител на дигиталната награда на фестивала на филмите на бъдещето във Венеция ’09, както и наградата за музика в Стокхолм ’09.

Покани ме да вляза на другия шведски режисьор Томас Алфредсон е един от най-силните скандинавски филми през последните години, истински шамар за безбройните вампирски холивудски истории. Филмът е дебют за младите надежди на шведското кино Каре Хедебрант и Лина Линдерсон в ролите на дванайсетгодишните Оскар и Ели. Продукцията е удостоена с повече от 60 международни награди, в това число номинации за филм, оператор и наградата  на публиката на Европейските филмови награди, отличия за най-добър филм в Трайбека ’09 и най-добър скандинавски филм и оператор в Гьотеборг ’08, най-добър филм (фентъзи) в Ситджес ’08, най-добър филм в Брюксел ’09, най-добър неамерикански филм - „Бодил” ’09.
 
Покани ме да вляза проследява зараждащата се обич между бледия 12-годишен Оскар (Хедербранд), тормозен от съучениците си и пренебрегван от възрастните, и новата му съседка Ели (Леандершон), която е почти негова връстничка и въпреки че е по-малко бледа, е вампирка. Ели приема приятелството с нежелание, но е очевидно, че двамата могат да си предложат един на друг това, което им липсва – Оскар получава силата да се изправи срещу грубияните, които го тормозят, а тя – приемане, любов и може би нов донор на кръв...

Четири преплитащи се истории оформят сюжета на По границата (Иран-Великобритания-Италия). Действието във филма на Бабак Джалали се развива в Голестан на северната граница на Иран с Туркменистан – район, на който иранското кино не е обръщало внимание до сега, но който е интересен не само с величествените си голи пейзажи, но и с полиетническото си население от персийци, туркмени и казаци. Ф
 
илмът разказва за всекидневието на няколко души от района, а сценарият е написан по личните впечатления на режисьора. Това е история за копнежите, очакването, спомените, за отчаяните мъже и отсъстващите жени. И за това, че винаги нещо липсва. Каквото и да е то. В По границата участват натуршчици от Голестан, където е и заснета историята. Филмът е с номинации за „Златен леопард” в Локарно ‘09, „Бронзов кон” в Стокхолм ‘09 и за най-добър режисьор и най-добър филм на кинофестивала в Хихон ’09.

Протектор е вторият филм на младия чешки режисьор Марек Найбърт и до момента в актива му има седем награди, сред които от фестивалите в Карлови Вари, Пилзен, Денвър, Котбус и Атина. Забележителен с красивите цветове и плътни сенки, характерни за film noir, лентата разглежда съдбата на чешки журналист и неговата жена еврейка през Втората световна война. За да може да я защитава, той започва работа в радио, излъчващo нацистка пропаганда. С времето отношенията между двамата се разпадат, а главният герой започва да се влияе все повече от пропагандата, в която е въвлечен.

Любов, смях и сумо има в съвместния проект на Ерец Тадмор и Шарон Маймон Според размера (копродукция на Израел, Франция и Германия). Филмът използва сумото като начин за получаване на признание и протест срещу обсебения от мисълта за диети свят. Показва спорта като начин за справяне с личните проблеми. Може ли сумото да помогне на героите във филма да подобрят положението си в обществото и да внесе мир в объркания им живот? Всеки персонаж крие тайни и лични чудатости, които интригуват, разсмиват и поддържат напрежението. Режисьорите не оставят нито един повод за смях да им се изплъзне и изстискват максимално всяка възможност за падане от стола, комични контрасти и словесни двубои.

Според размера е носител на наградата на публиката на кинофестивала в Карлови Вари миналата година, както и на три награди на Израелската филмова академия – за най-добра актриса (Ирит Каплан), най-добри костюми (Инбал Шулик) и най-добра поддържаща актриса (Левана Финкелстейн).

Tъпан, барабан на режисьора Алексей Мизгирьов е разказ за самотна библиотекарка, която се опитва да балансира етиката и любовта с бруталните условия на оцеляването. Главната героиня Екатерина Артемовна (Наталия Негода от Малката Вера) е около 45-годишна жена, която живее в малък град и има доста скромна месечна заплата. За да свърже двата края Артемовна е принудена да продава нелегално книгите от библиотеката на близката гара. Един ден, обаче се появява мъж (Димитрий Куличков), който решава да върне купените книги в библиотеката, без да разпознава в библиотекарката жената, от която е купил книгите. Непознатият мъж запалва любовта в сърцето на самотната библиотекарка, преди обаче той да разкрие истинската си същност. И изтерзаната Артемовна да реши да потърси отмъщение за накърнените си чувства.

Филмът на Алексей Мизгирьов е впечатляваща история за границите на човешката търпимост пред лицето на отчаянието, която се случва в средата на 90-те години на 20-ти век, когато животът на хората в Русия претърпява трудните изпитания на прехода. Тъпан, барабан е носител на наградата на екуменическото жури от фестивала в Котбус през 2009, както и на специалната награда на журито от фестивала в Локарно ’09.

Тя, китайката на младата режисьорка Шиаолу Гуо представя интригуващата история на младо момиче от провинциален Китай, което решава да потърси късмета си в един тотално различен град – съвременен Лондон и предприема пътуване към Острова, което се превръща в огледало на нейния роден град в модерния свят. Главната героиня във филма (представена от актрисата Лу Хуанг) е типичната тийнейджърка, която никога не е пътувала на повече от пет мили от родното си градче. В големия град тя среща приятел (Вей И Бо) и закрилник, който обаче се оказва истински гангстер. Тя, китайката е дебютен филм за живеещата в Лондон Шиаолу Го, която е сценаристка на филма, удостоен със „Златен леопард” на фестивала в Локарно миналата година и с наградата за най-добър сценарий в Хамбург ’09.

Часът на тъгата е дело на една от големите надежди на арменското кино – режисьорът Ерик Назарян, роден в Армения, но израснал в Лос Анжелис, Калифорния. Историята представя четири различни съдби на персонажи от Лос Анжелис – тийнейджърка, посветила се на хип-хопа и графити изкуството, която не се разбира с родителите си; баща, който страда по удавената си дъщеря и се опитва да спаси остатъците от брака си; джаз музикант, който трябва да се погрижи за болната си майка и самотен пенсионер, който живее със спомените за любимата съпруга. Съдбите в Часът на тъгата носят белега на човешката загуба и впечатляват с дълбочина.
 
Филмът е удостоен със „Златна кайсия” от  МФФ Ереван ’08  за най-добър филм в Арменската панорама, носител е на наградата на екуменическото жури, на наградата на Министър-председателя и на специалната награда на Външното министерство за режисура. От фестивала в Сан Себастиан през 2008 г. Ерик Назарян има и номинация в секцията „Нови режисьори”.
alt
alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

За да пишете коментари, трябва да се логнете!


ОСТАВА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2011

15-ят Международен София Филм Фест ще се проведе от 4 до 20 март 2011 в град София. Краен срок за кандидатстване: 1ви декември 2010.

НИКОЛАЙ НИКИТИН: НОВОТО БЪЛГАРСКО КИНО Е МНОГООБЕЩАВАЩО

Селекционерът на Берлинале за Източна Европа беше в София през октомври заедно с директора на фестивала Дитер Кослик. Той любезно даде интервю по и-мейл, въпреки натоварената си програма.

УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА СФФ 2011

Можете да предложите своя филм за участие в секциите на СФФ от 1 септември до 1 декември 2010

ДИТЕР КОСЛИК: АКО НЯМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ИНВЕСТИРАЙТЕ ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ, В КУЛТУРАТА

Директорът на Берлинале Дитер Кослик беше на посещение в България, за да се срещне с родни кинодейци и да представи пред студенти програмата "Talent Campus".

ДИТЕР КОСЛИК И НИКОЛАЙ НИКИТИН ПРЕДСТАВЯТ BERLINALE TALENT CAMPUS У НАС

Директоррът на Берлинале и селекционерът на немския фестивал за Източна Европа ще участват в среща на 14 октомври в НАТФИЗ

Участникът в Sofia Meetings Драгомир Шолев представи филма си "Подслон" в Сан Себастиан

Дебютният пълнометражен филм на режисьора бе включен в секцията "Нови режисьори"

СПЕЧЕЛЕТЕ КОПРОДУКЦИЯ!

Фондацията Robert Bosch присъжда три награди за копродукции на късометражни филми на млади кинотворци от Германия и Източна Европа

“СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ” ТРОГНА 4000 ДУШИ В НИШ

Филмът на Стефан Командарев закри официално 45-ия Фестивал „Филмови срещи” в третия по големина град в Сърбия

КАМЕН КАЛЕВ СНИМА ЛЕТИСИЯ КАСТА В ПРОЕКТ ОТ СОФИЯ МИЙТИНГС 2004

Снимките на "Островът" започнаха преди две седмици

ПОБЕДИТЕЛ ОТ "СОФИЯ МИЙТИНГС" С НАГРАДА В ЛОКАРНО

Проектът "Арал" на Елла Ваккасова е премиран на "Open Doors" към фестивала в швейцарския град

“СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ” НА КИНО В ЯПОНИЯ

След успеха на прожекциите в Токио и Фукуока, филмът ще тръгне на екран в Япония в 30 киносалона

ПОБЕДИТЕЛ ОТ "SOFIA SHORT CHALLENGE" ПРЕДСТАВЯ ФИЛМ И ЖУРИРА В САРАЕВО

Дмитри Ягодин замина за фестивала в Босна и Херцеговина с анимацията си "5 метра коридор" и ще участва в младежкото жури

СПЕЦИАЛНИ ПРОЖЕКЦИИ В ДОМА НА КИНОТО

Почитателите на българското кино имат възможност да видят наградените от Филмовата академия заглавия само в Дома на киното

ЯСЕН Е УЧАСТНИКЪТ В ЖУРИТО НА КИНОМАНИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ!

Милена Панева от програмата „София Филм Фест за учащи” на Дома на киното участва в жури във Венеция!

ДНЕС СЕ ОТКРИВА "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" ВЪВ ВАРНА

Морската ни столица за пръв път ще е домакин на пътуващото издание на фестивала

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С "ЛЕЙДИ ЗИ" В ДОМА НА КИНОТО

С прожекцията в сряда приключва първата част от срещите с български филми от изминалото десетилетие

ТРИ ФИЛМА ОТ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ'10 В ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА В МОСКВА

Българските "Стъпки в пясъка" и "Мисия Лондон", както и израелският "Ливан" бяха видени от зрителите в Москва

НЕВЪЗМОЖНА ЛЮБОВ МЕЖДУ ТУРКИНЯ И БЪЛГАРИН В "ОТКРАДНАТИ ОЧИ"

Радослав Спасов ще представи в сряда в Дома на киното филма си пред зрителите

"ФАДО" НА ФИНАЛА НА СЕМЕСТЪРА НА СФФУ

Музикалният документален филм на Карлос Саура отбелязва края на третия семестър на СФФУ

ИВАН НИЧЕВ ВИ ПРЕДЛАГА "ПЪТУВАНЕ КЪМ ЙЕРУСАЛИМ"

В сряда Домът на киното отново отваря вратите си за почитателите на българското кино

"ЧЕРВЕН ПЪТ" В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЛЯТОТО

С прожекция на филма на английската режисьорка Андреа Арнолд продължава СФФУ

"ПОД ЕДНО НЕБЕ" РАЗМИНАВА ПЪТИЩАТА НА БАЩА И ДЪЩЕРЯ

Филмът на Красимир Крумов ще бъде прожектиран тази сряда в Дома на киното

ЗАРАЗИТЕЛНАТА КОМЕДИЯ "НЕ ТЪГУВАЙ" ДОВЕЧЕРА В ДОМА НА КИНОТО

Филмът на Георгий Данелия имате възможност да гледате от 18.30 часа

"МИЛА ОТ МАРС" КАЦА В ДОМА НА КИНОТО ДОВЕЧЕРА

Актрисата Весела Казакова и режисьорката Зорница София ще представят филма пред зрителите

“СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ” ТРЪГВА ПО КИНАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ

Пресата е единодушна във възторжените си оценки за филма на Стефан Командарев

С ЕДИН "ШАНТАВ ДЕН" ПРОДЪЛЖАВА ДНЕС "ДЕСЕТИЛЕТИЕТО НА БГ КИНО"

Довечера в Дома на киното гледайте дебютния игрален филма на режисьорката Силвия Пешева.

ИЗУМИТЕЛНИЯТ НОСИТЕЛ НА ОСКАР "ПОХОДЪТ НА ИМПЕРАТОРИТЕ" ДНЕС В ДОМА НА КИНОТО

Филмът е в програмата на третия семестър на СФФУ - Фокус Европа

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ И В СЛИВЕН!

На 7 юни се открива първото издание на "София Филм Фест на път" в града на Сините камъни

В СРЯДА "ДЕСЕТИЛЕТИЕТО" ПРОДЪЛЖАВА С "ЛИСТ ОТБРУЛЕН"

Гости на прожекцията в Дома на киното ще са режисьорът на филма Светослав Овчаров, както и актьорите Иван Бърнев, Меглена Караламбова и Стефан Мавродиев.

ПРЕДСТОИ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В ГАБРОВО

На 4, 5 и 6 юни "София Филм Фест на път" стига до балканския град

ЛЕГЕНДАРНИЯТ БУНТАРСКИ ХИТ "ВЧЕРА" В ДОМА НА КИНОТО ДНЕС

Любимата кинотворба на поколения българи е в програмата на СФФУ

KИНОМАНИ ОТ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ" УЧАСТВАТ В ЖУРИ НА ФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

27 киномани от Европа на възраст от 18 до 25 години ще участват в новото издание на Венецианския кинофестивал благодарение на Европа Синемас и програмата "Венециански дни"

"РАПСОДИЯ В БЯЛО" - ЕДНА "НЕ СЪВСЕМ" ИСТОРИЯ, НО МНОГО ЗАБАВНА

"Десетилетието на българското кино" продължава с дебюта в игралното кино на Теди Москов

ПОКЛОН КЪМ МАЕСТРО ФЕЛИНИ В ДОМА НА КИНОТО

В края на месеца ще имаме възможност да си припомним някои от емблематичните заглавия на италианската кинолегенда

УНИКАЛНАТА ДОКУМЕНТАЛНА АНИМАЦИЯ "ВАЛС С БАШИР" С ПРОЖЕКЦИЯ ДНЕС

Номинираният за "Оскар" филм е в програмата СФФУ

"НОВИЯТ СВЯТ" - ВЪЛНУВАЩА САГА ЗА СИЦИЛИАНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ В АМЕРИКА

Италианско-френската продукция от 2006 г. ще бъде представена на зрителите от Георги Дюлгеров

"ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД" РАЗКАЗВА КАК ЧОВЕК МОЖЕ ДА БЪДЕ СВОБОДЕН В НЕСВОБОДНО ВРЕМЕ

Филмът на Костадин Бонев от програмата "Десетилетие на българското кино" е българо-македонска копродукция

ЗАПОЧВА РЕТРОСПЕКТИВЕН ФЕСТИВАЛ НА МИКЕЛАНДЖЕЛО АНТОНИОНИ

Италианският културен институт и Арт Фест представят ретроспектива на легендарния режисьор 12 филма с реставрирани копия

ДРАМАТИЧНО СМЕШНИЯТ "ЕМИГРАНТИ" В ДОМА НА КИНОТО

И тази вечер поредният филм, излъчващ се в програмата "Десетилетие на българското кино", ще бъде представен пред зрителите от Ивайло Христов и Параскева Джукелова

КЛАСИКАТА "КОЗИЯТ РОГ" СЕ СРЕЩА С МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ

Неостаряващият хит е в програмата на СФФУ - трети семестър

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ

Домът на киното стартира новия сезон на СФФУ: Фокус Европа – пролет 2010 След силния старт на „София Филм Фест за учащи” през 2009 Домът на киното дава начало на ТРЕТИ СЕМЕСТЪР – пролет 2010, който започва на 19 април!

АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ ВОДИ ЗРИТЕЛИТЕ НА "ХЪЛМЪТ НА БОРОВИНКИТЕ"

Какво се случва когато преуспяващ артист от Германия вместо в Истанбул, попада в София и поради лошите метеорологични условия не може да продължи със самолет пътя си...

"НА ПРАГА НА РАЯ" МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ГЕРМАНИЯ

Фатих Акин с една от най-силните си творби отново пред българска публика

ЖАНРОВО МНОГООБРАЗИЕ ПОДПРАВЕНО СЪС САМОИРОНИЯ ПОДНАСЯ "ПЕЧАЛБАТА"

Филмът се прожектира в рамките на "Десетилетие на българското кино"

НОМИНИРАНИЯТ ЗА "ОСКАР" ПОЛСКИ ФИЛМ "КАТИН" В ПРОГРАМАТА НА СФФУ

Драмата е на доайена на полското кино Анджей Вайда

ДА СЕ ОГЛЕДАМЕ В "ОГЛЕДАЛОТО НА ДЯВОЛА"

Филмът на режисьора Николай Волев е поредното заглавие от програмата "Десетилетие на българското кино"

"АВАНТАЖ" ЗА УЧАЩИ

С филма на Героги Дюлгеров се открива третият семестър на програмата "София Филм Фест за учащи"

ПРОГРАМА НА "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ" - ТРЕТИ СЕМЕСТЪР

След силния старт на "София Филм Фест за учащи" през 2009 Домът на киното даде начало на ТРЕТИ СЕМЕСТЪР – пролет 2010, който започна на 19 април

"СЪДБАТА КАТО ПЛЪХ" Е СУРОВА, ИРОНИЧНА И НЕЖНА ИСТОРИЯ

Филмът не е експлозив, а само съзерцателно отвращение - от уродливостта на света, живота, ценностите…

"... И ГОСПОД СЛЕЗЕ ДА НИ ВИДИ" В ПРОГРАМАТА "ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО"

Според режисьора на филма Петър Попзлатев това е най-гледаното българско заглавие във франкофонската общност

"ОПАШКАТА НА ДЯВОЛА" СЕ ДВИЖИ МЕЖДУ ДВЕ РЕАЛНОСТИ

Димитър Петков вярва, че филмите трябва да разказват едновременно прости и понятни, но и неповторими истории

ПРОГРАМА ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО – 2000-2009

София Филм Фест за Учащи всяка сряда от 18.30 часа вход свободен за ученици и студенти ДОМ НА КИНОТО, ул. “Екзарх Йосиф” 37 тел: 980 7838

УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО ПРЕЗ ПЪРВОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА 21 ВЕК

На фокус: „Писмо до Америка”

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ БОКСОФИС ХИТ "ПИСМО ДО АМЕРИКА" ОТНОВО ИМА СРЕЩА С ПУБЛИКАТА

Игралният филм на Иглика Трифонова е първата мащабна международна копродукция, в която България е водеща държава

ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО – 2000-2009

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ, НАЦИОНАЛНИЯТ ФИЛМОВ ЦЕНТЪР и ДОМЪТ НА КИНОТО представят в рамките на програмата СОФИЯ ФИЛМ ЗА УЧАЩИ

ПЕЧЕЛИВШИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА

Списък на спечелилите

15 МИНУТИ С ТОНИ ПАЛМЪР

Тони Палмър е един от водещите кинорежисьори на музикални документални и исторически игрални филми. Той е носител на повече от четиридесет международни награди, сред които 12 златни медала от Фестивала на киното и телевизията в Ню Йорк, многобройни номинации и награди за БАФТА и „Еми”. Той е единственият двукратен носител на престижната Държавна награда на Италия. Въпреки това режисьорът споделя, че наградите винаги го изненадват и смята, че не е направил кой знае какво, за да ги заслужи и че обикновено филмите, от които е най-доволен остават пренебрегнати. Той беше гост на 14-ия Международен София Филм Фест, където получи наградата София на Столична община за приноса си към световното кино.

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" В ДОМА НА КИНОТО

На 17 март 2010 Международният София Филм Фест подарява на любителите на българската рок-музика филм за концерта на култовите групи „Ревю”, „Контрол” и „Хиподил”.

ЯН ТРОЕЛ: ИЗКУСТВОТО ЗАПЕЧАТВА ВАЖНИТЕ МИГОВЕ В ЖИВОТА НИ

Днес шведските кинематографисти са вилно повлияни от американския начин на разказване на истории и имената, които все още притежават характерни гласове, като Ян Троел, не са толкова много. Така смята Томас Стендеруп, продуцентът на последния филм на шведския маестро, "Запечатани мигове". Двамата бяха гости на 14-ия Международен София Филм Фест, където Ян Троел представи филма си, посветен на жена от работническата класа, чийто живот в началото на XX век се променя, когато спечелва фотоапарат. Режисьорът също така бе удостоен с Наградата на София, предоставена от Столична община, за цялостния си принос към киното.

ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА НА ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ ДНЕС

Извътредна прожекция на филма Бялата лента във Френски институт от 20:00 днес, 15.03.2010

ОЩЕ НАГРАДИ НА 14-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

За втора поредна година в партньорство със „Cinemafia” беше реализирано ФИЛМОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - Sofia Short Challengе...

НАГРАДИ НА 14-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Основната програма на 14-ото издание на международния филмов фестивал София Филм Фест приключва на днес с гала прожекцията на филма на Сергей Соловьов „Анна Каренина”. Легендарният руски режисьор ще получи наградата на София на Столичната община.

ПИТЪР КАЛАХАН: ЖИВОТЪТ Е СМЕСИЦА ОТ РАДОСТ И ТЪГА, ТАКА Е И ВЪВ ФИЛМИТЕ МИ

Ведър и излъчващ изключително спокойствие, Питър Калахан говори бавно, но е кратък и лаконичен. Той твърди, че подбира думите си много внимателно и когато филмът му се прожектира някъде в чужбина, със субтитри, това вече не е неговият филм. Той е за втори път в България. През 2003 г. е бил гост на фестивала с първия си филм Последния бал. Тогава харесал начина, по който реагирала публиката и се радва, че повторно е тук и може да представи своя нов филм Срещу течението. Филмът му е в конкурсната програма, но Калахан с усмивка споделя, че въпреки че е радостен от този факт, обикновено не печели в подобни състезания. Това не е съвсем вярно – той има няколко отличия както за първия си филм, така и за дебютиралия в Сънданс "Срещу течението".

НЕКА НАЙ-ДОБРИЯТ ПОБЕДИ!

Ден преди церемонията по връчването на наградите от конкурса за първи или втори игрален филм режисьорите гости на фестивала дадоха пресконференция. Оказа се, че единствените двама, които са гледали филм на колегите си са Камен Калев и Джейкъб Тиърни. Двамата се запознали с творбите на другия на фестивала в Токио и оформили взаимен фенклуб. Ето какво споделиха те и тази част от участниците в конкурса, която успя да гостува в София.

МАСИМО КАПЕЛИ: НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ДОСТИГНЕШ ДО КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА С ФИЛМИТЕ СИ

Италианският режисьор и сценарист Масимо Капели е роден в Асколи Пичено. За късометражния си филм Ampio, luminoso, vicino metro е награден с приза “Cinecittà Digital 2000”. В малката, но любопитна селекция от филми, която регионът Фриули Венеция Джулия подготви за 14-ия Международен София Филм Фест, Масимо Капели беше представен най-пълно. Двете му комедии – Най-прекрасният ден (2006) и късометражният Всичко блести (2004) бяха посрещнати със смях от публиката. Имахме възможността също така да изгледаме и късометражната му драма За Аньезе (2005).

РАМТИН ЛАВАФИПУР: КИНОТО Е СБОР ОТ МНОГО МАЛКИ ЛЪЖИ, КОИТО ВОДЯТ ДО ГОЛЯМА ИСТИНА

Да пътуваме до отдалечена и непозната точка на света, без да се налага да отидем по-далеч от киносалона предлага дебютният филм на иранския режисьор Рамтин Лавафипур Запази спокойствие и брой до седем, включен в програмата Киното утре – големите надежди. Киното на Далечния Изток винаги е представлявало смесица от документализъм и игрални похвати, но това може би е илюзия, породена от факта, че културата на страните от тази част на света са толкова различни от нашата, че представения в тях загадъчен свят ни вълнува повече чисто като реалност, отколкото чисто като кино. Запази спокойствие и брой до седем не е изключение. В него историята за малко рибарско селце на брега на морето в Южен Иран, в което основният поминък е контрабандата на стоки и хора, е любопитна сама по себе си както с екзотиката, която носи, така и с начина, по който е пресъздадена за голям екран

ФОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО В РАМКИТЕ НА 14-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ПРОДЪЛЖАВА

Сергей Соловьов лично връчва специалната награда на фотоконкурса на 14-ия София Филм Фест на 14 март в Зала 1 на НДК

КИРАН КОЛАРОВ: БЯХА МИ НЕОБХОДИМИ 8 ВАРИАНТА НА СЦЕНАРИЯ, ЗА ДА ДОСТИГНА ДО ГЕРОЯ СИ

Малко преди премиерата на последния си филм „Ако някой те обича...”, Киран Коларов сподели с нас част от историята на неговото създаване. „Ако някой те обича…” ще бъде видян от софийската публика за първи път по време на първият Фокус „България” на София Филм Фест 2010.

ФИЛМ ИЗНЕНАДА ДНЕС - ТРОЦКИ

ЯН ТРОЕЛ ЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДАТА НА СОФИЯ ЗА ПРИНОСА СИ В КИНОТО

Един от най-знаменитите шведски режисьори на ХХ век ще получи Наградата на София на Столичната община днес в кино „Люмиер”

ТАЗИ ВЕЧЕР MR. SMIFF & MUNSEE

ПРОЖЕКЦИЯ НA КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ И ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФОНДАЦИЯ ROBERT BOSCH

Заповядайте днес във Френски институт от 15:00. Ще бъде представена дейността на фондация Robert Bosch съпроводена от прожекция на късометражни филми. Вход свободен!

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА

Продължава гласуването за Наградата на публиката за най-добър филм отМеждународния и Балканския конкурс на 14-то издание на София Филм Фест.

ФУТБОЛ И ШАХМАТ ЩЕ СВИРЯТ ВЪВ ФЕСТИВАЛНИЯ ЦЕНТЪР ДНЕС

София Филм Фест ви кани на концерт

ЗА ДОМЕ КАРУКОСКИ ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД ВИНАГИ Е ПО-СЛАДЪК, МАКАР НАКРАЯ ДА ГОРЧИ

Финландският режисьор Доме Карукоски беше гост на 14-ия Международен София Филм Фест със Забраненият плод, който отбеляза и финландската гала на фестивала. Филмът е камерна драма, която разказва за тинейджърките Ракел и Мария, израснали в затворената християнска секта на консервативните лестедианци

СЕРГЕЙ СОЛОВЬОВ ЛИЧНО ВРЪЧВА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ФОТОКОНКУРСА НА 14-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Време е да обявим станалият традиционен фотоконкурс в рамките на София Филм Фест. Очакваме вашите снимки на адрес photocompetition@sofiaiff.com до петък, 12 март – имате 120 часа да работите по темата

ПАРТНЬОРСТВОТО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ФРИУЛИ ВЕНЕЦИЯ ДЖУЛИЯ

През последните 20 години регионът Фриули Венеция Джулия разработва и осъществява с български партньори различни проекти за сътрудничество относно местното развитие и европейската интеграция.

ДНЕС СЕ ОТКРИВА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДОКУМЕНТАЛЕН КОНКУРС

Ян Шикъл, Хайме Ногуера и Боряна Пунчева ще оценяват документалните филми

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА

С много изненади за гласувалите от нашите партньори BULGARIA AIR и LOGITECH

ТАЗИ ВЕЧЕР DJ FOZZY NEW WAVE & POST PUNK SKA & FUNK

Международнен София Филм Фест има удоволствието да ви покани на DJ парти тази вечер!

ТАЗИ ВЕЧЕР DJ DHARBA

Международен София Филм Фест има удоволствието да ви покани на DJ парти тази вечер!

СВЕТОСЛАВ ОВЧАРОВ: ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ВРЕМЕТО НА ЛЕСНИТЕ ИСТИНИ

„Зад кадър”, който откри 14-тото издание на София Филм Фест е поредната творба на режисьора и сценариста Светослав Овчаров. Снимана в София и Берлин през 2009, продукцията е дело на Гала Филм и Омега Филмс в копродукция с БНТ. Зад кадърът на живота на един човек на изкуството в края на 70-те години в България стоят любовта, страхът и много компромиси.

ДНЕС СЕ ОТКРИВА ФЕСТИВАЛЪТ!

Часът на 14-ия София Филм Фест настъпва в 19.30!

14-ИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ И „CINEMAFIA” ИМАТ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПОКАНЯТ НА „SOFIA SHORT CHALLENGE 2”

В рамките на тазгодишния 14-ти Международен София Филм Фест ще се състои 5 дневното предизвикателство за късометражно кино „Sofia Short Challenge 2”

FUTURE SHORTS & PHUTURE SHOCK – МУЗИКАЛНА КИНОВЕЧЕР!

На 17 март, в рамките на 14-тия София филм фест, новата програма на Future Shorts ще излезе от киносалоните и ще се синтезира в незабравимо парти с музиката на най-добрата българска ню джаз формация – Phuture Shock. Програмата съдържа 7 късометражни филма, сред които музикално видео и анимация

БЪЛГАРСКОТО ДОКУМЕНТАЛНО КИНО НА 14-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Специалната премиерна прожекция на новия документален филм на Стефан Командарев “Градът на жените баданте” ще даде старт на документалната програма на 14-ия София Филм Фест на 4 март (20.00 часа) в Дома на киното

ПЕТИМА КИНОТВОРЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ НАГРАДАТА НА СОФИЯ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА В РАМКИТЕ НА 14-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Композиторът Божидар Петков, създателят на “Сако и Ванцети” Джулиано Монталдо, номинираният пет пъти за “Оскар” Ян Троел, британският режисьор Тони Палмър и руската легенда Сергей Соловьов ще получат наградата на София за приноса си в киното

ОСНОВНИ АКЦЕНТИ ОТ ПРЕДСТОЯЩИЯ 14-И МЕЖДУНАРОДЕН ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

За 14-та година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа

ПРОГРАМАТА НА 14-ия МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Цените на билетите са съобразени с възможностите на киноманите – пускат ги на 23 февруари!

В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ 12 ФИЛМА

Българското предложение в конкурса е “Източни пиеси” на режисьора Камен Калев

КРАСИМИР КРУМОВ: СВЕТОТО СЕМЕЙСТВО Е ВСЯКО, В КОЕТО ИМА ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО

Специална премиера на 14-ия Международен София Филм Фест на 1 март в Дома на Киното ще има новият филм на Красимир Крумов „Светото семейство (Нина и Мариян)”.

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ БЕШЕ ПРИЗНАТ ОТ FIAPF

Водещото филмово събитие в България получи акредитация от FIAPF в категорията „специализиран състезателен фестивал”!

ДЕВЕТ ФИЛМА ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В БАЛКАНСКИЯ КОНКУРС НА 14-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Девет филма ще се състезават в Балканския конкурс на 14-ия София Филм Фест. Това са “Вярвам в ангели” (“I Believe In Angels”, Хърватия) на Никша Свиличич, “Изток, запад, изток” (“East, West, East - the final Sprint”, Албания-Италия) на Гиерги Джувани, “Каталин Варга” (“Katalin Varga”, копродукция на Румъния, Великобритания и Унгария) на Питър Стрикланд, “Медал за храброст” (“Medal Of Honor”, Румъния-Германия) на Калин Петер Хетцер, “Объркана броеница” (“Wrong Rosary”, Турция) на Махмут Фазъл Чошкюн, “Свети Георги убива змея” (“St. George Shoots the Dragon”, Сърбия-Босна и Херцеговина и България) на Сърджан Драгоевич, “Словенка” (“Slovenian Girl”, Словения) на Дамян Козоле, “Тук и там” (“Here and There”, Сърбия) на Дарко Лунгулов, както и българският “Прогноза” на Зорница София.

НОВОТО БЪЛГАРСКО ИГРАЛНО КИНО НА 14-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

“Зад кадър” на Светослав Овчаров открива официално феста на 5 март в Зала 1 на НДК

МЕЧТИ, ЛЮБОВ И ДРАМА В СЕЛЕКЦИЯТА НА JAMESON SHORT FILM AWARD

Селекционната комисия на Jameson Short Film Award избра 12-те късометражни филма, които ще се състезават за наградата Jameson

СЕЛЕКТИРАНИТЕ ФИЛМ В JAMESON SHORT FILM AWARD 2010

КИНОТО ДНЕС - ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ

14-ият международен филмов фестивал София Филм Фест вече обяви един от най-големите си подаръци на киноманите – рубриката „Голямата петорка”, включваща най-важните 2 награди на водещите кинофестивали в света – Кан, Берлин, Венеция, Сънданс и Торонто. Имаме удоволствието да добавим към обявените вече 9 филма – още 2 – „С куршум в главата” и „Всички останали”.

14-ИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ С НАЙ-КАЧЕСТВЕНАТА И АМБИЦИОЗНА ПРОГРАМА ДОСЕГА!

За 14-та година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-те топ фестивала според сп. „Варайъти”, който достойно представя страната ни по целия свят.

"ГОЛЯМАТА ПЕТОРКА" E НАЙ-АМБИЦИОЗНАТА ПРОГРАМА НА 14-ИЯ СФФ

На 7 септември 2007 влиятелното сп. „Варайъти” публикува програмна статия, озаглавена „50 филмови фестивала, които не трябва да се пропускат” (“50 Unmissable Film Festivals”). За филмовата индустрия това се превърна като подпечатване на визи на попадналите в списъка събития, осигуряващи им вход за световната лига на кинофестивалите. Нашият София Филм Фест бе сред 20-те европейски фестивала, част от групата...

СЕРГЕЙ СОЛОВЬОВ ЩЕ БЪДЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Блестящият руски режисьор ще получи наградата на София за приноса си в киното “Докато не възникне маниакално отношение към това, което искаш да направиш, нищо няма да излезе” – казва призьорът на Берлинския и Венецианския кинофестивали Сергей Соловьов.

JAMESON СЪБРА 997 МИНУТИ НОВО БЪЛГАРСКО КЪСОМЕТРАЖНО КИНО

В осмото издание на конкурса Jameson Short Film Award, който се провежда в рамките на Международния София Филм Фест, кандидатстваха общо 77 нови български късометражни филма. Предстои селекционна комисия да избере най-добрите 12 от тях, които ще се състезават за наградата от 6 000 евро, предоставена от Jameson Irish Whiskey.

ОПРЕДЕЛЕНИ СА 9-ТЕ ПРЕТЕНДЕНТА ЗА НОМИНАЦИИ ЗА ЧУЖДОЕЗИЧЕН "ОСКАР"

Бевърли Хилс, Калифорния (20 януари, 2010)

ПРЕДСТОИ 14-И МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

За своя 13-годишен живот СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) се превърна във водещото международно киносъбитие на България, както и в един от ключовите фестивали в Югоизточна Европа. През 2007 фестът се нареди сред 50-те топ фестивала на сп. „Варайъти”, което достойно представя страната ни по целия свят. Започнал като тематичен мюзик фест, преминавайки през 13-те си издания, СФФ вече е събитие със сериозни заявки и пред най-взискателните зрители, защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското кино пред света.

"ФОКУС БЪЛГАРИЯ" В РАМКИТЕ НА 14-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ И ГОДИНАТА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

2010 е определена за „Година на българското кино”. И съответно за първи път като държава на фокус на СФФ ще бъде България! Изминалото десетилетие в българската кинематография ще бъде основна тема на фестивала. 10 много важни години за родното кино, което след първоначалното сътресение от въвеждането на проектния принцип на организация и липсата на финансиране, постепенно започна да се възражда с приемането на Закона за киното през 2004 до достигането на един от пиковете в своята история през 2009 г.

"СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ" В ЛОС АНЖЕЛИС

"Светът е голям..." в Калифорния

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ ПРОДЪЛЖАВА

Интересът към специалната програма „София Филм Фест за учащи” отговори на очакванията ни – желанието на младите хора да гледат стойностни и интересни европейски и независими филми провокира продължаването на инициативата на Арт Фест в Дома на киното. В навечерието на предстоящия 14-ти София Филм Фест (5-14-21 март 2010), от понеделник, 11 януари, започва новата програма „СФФ за учащи”.

JAMESON И СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ОБЯВЯВАТ ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ

През 2010 година, в рамките на 14-ия Международен София Филм Фест за пореден път ще бъде връчена наградата JAMESON за най-добър български късометражен филм.

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney